Indhold

Økonomiforhandlinger 2018

KL og regeringen har indgået aftale om kommunernes økonomi for 2018. Kommunerne får mulighed for et lille løft i økonomien til både service og anlæg.

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen indeholder bl.a. rammer for service- og anlægsudgifterne samt målsætninger for kommunernes skatteudskrivning. Det skal bemærkes, at aftalerne indgås for kommunerne under ét.

Aftalens betydning

Den kommunale serviceramme løftes med 300 millioner kroner i 2018 i forhold til 2017, og samtidig får kommunerne mulighed for at investere 17 milliarder kroner på nybyggeri og renovering af kommunale bygninger og anlæg. Derudover fastholdes finansieringstilskuddet på 3,5 milliarder kroner, hvoraf 2 milliarder fordeles på baggrund af kommunernes økonomiske vilkår.

Pressemeddelelse

Nyheder og analyser

 • 11.01.18

  Løhde: Sammen hænger vi på den

  Innovationsminister Sophie Løhde anerkender, at det er en stor opgave at komme i mål med en sammenhængsreform, der batter noget, men med et fælles ansvar, tror hun på det.

 • 11.01.18

  Kommuner samarbejder på livet løs

  Kommunerne samarbejder i stort omfang med både hinanden, regioner, privat erhvervsliv og andre aktører. I gennemsnit har hver kommune 47 forskellige samarbejder. Det viser ny KL-undersøgelse om de samarbejdende kommuner.

 • 11.01.18

  Finansministeren vil kæmpe for kommunernes frihed

  Kommunernes frihed og Christiansborgs tendens til at blande sig i den blev et gennemgående tema, da KL's formand Martin Damm og finansminister Kristian Jensen mødtes i debat på Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg.

 • 11.01.18

  5 klare opfordringer til finansministeren

  KL’s formand Martin Damm havde 5 klare opfordringer med til finansministeren, da han åbnede Kommunaløkonomisk Forum 2018.

 • 09.01.18

  Besøg KLK på KØF og få en mere effektiv kommune

  Kig forbi KLK’s stand på KØF 2018 og få et unikt overblik over, hvor I kan sætte ind for at øge effektiviteten i jeres kommune, samt, hvordan jeres udgiftsniveau ser ud i forhold til sammenlignelige kommuner på forskellige områder.

Annonce
Annonce

Annonce