Indhold

Fremtidens velfærdsalliancer

Velfærdsalliancer handler om at bringe alle ressourcer i spil: borgerens, lokalsamfundets, civilsamfundets, erhvervslivets osv., så alle kan bidrage med deres unikke kompetencer. Det giver bedre velfærd, bedre lokalsamfund og større livskvalitet for den enkelte.

Artikler om frivillighed

 • Ældre som frivillige er en stor velfærdsressource

  University College Lillebælt har med succes gennemført projektet EVARS. En systematisk afprøvning af et forløb, hvor ældre og professionelle kommer på uddannelse i frivilligt arbejde. På uddannelsesforløbet deltog 40 frivillige ældre og 15 professionelle fra fire deltagende kommuner.

 • Faglige og frivillige skaber merværdi

  Formand for FOA Dennis Kristensen og Carl Christian Ebbesen, Københavns kulturborgmester og medlem af KL’s bestyrelse, mødtes på Folkemødets sidste dag i en debat med titlen ”Når borgerne selv leverer velfærden”. De var enige om, at frivillighed og faglighed skaber merværdi.

 • Undersøgelse: Vær opmærksom på de pårørendes behov

  Kommuner risikerer at have to syge i stedet for én, hvis de overser de pårørendes behov, lyder det fra forening til pårørende på baggrund af en undersøgelse.

 • Den nye kommunale ledelsesform - i det udviklende samarbejde med den frivillige verden

  KL & COK tilbyder nu et endagskursus om samarbejdet mellem kommunerne og den frivillige sektor. Kurset er derfor for dig, der organiserer og leder samarbejder mellem kommuner og frivillige, uanset om du er leder, fagprofessionel eller konsulent. Kurset er både relevant for ledere og medarbejdere på kommunale institutioner, for kommunale frivilligheds- eller udviklingskonsulenter og for administrative medarbejdere i frivillige foreninger.

Annonce
Annonce

Annonce